Μέσα στο εστιατόριο που έχει ανοίξει μαζί με τον σύζυγό της στο Μπέισαϊντ της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης δεν έπεφτε καρφίτσα. Φίλοι και συγγενείς είχαν καταλάβει όλα τα τραπέζια και περιμέναν την προβολή του σόου μαγειρικής «Chopped» (προβάλλεται από το δίκτυο The Food Network), προκειμένου να πανηγυρίσουν μαζί της.
Ο λόγος για την Μαρία Πετρίδη τη μαγείρισσα που, αν και δεν έχει εξειδικευμένες σπουδές, κατάφερε να νικήσει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.
Το έπαθλό της ύψους 10.000 δολαρίων σκοπεύει να το δωρίσει στο ίδρυμα Make a Wish, καθώς όπως είπε, το όνειρό της, που ήταν να φτιάξει το δικό εστιατόριο, έχει ήδη πραγματοποιηθεί.
Γεννημένη στο Σκουτάρι Σερρών μετανάστευσε πριν από 28 χρόνια στην Αμερική· πριν από επτά χρόνια μαζί με τον σύζυγό της Κυριάκο Πετρίδη από τη Μονοκκλησιά Σερρών άνοιξαν το Maria’s Mediterranean Seafood & Grill, ένα εστιατόριο που βασίζει το μενού του στη μεσογειακή κουζίνα.
«Δεν νομίζω ότι η Μαρία ξέρει πόσο καλή είναι», είπε για εκείνη ένας από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Η σεφ, που συχνά δηλώνει ότι οι ελληνικές τις ρίζες είναι η έμπνευσή της, χρησιμοποίησε για το κύριο πιάτο μελιτζάνα την οποία γέμισε με αρνάκι και κους κους.
Ωστόσο το γλυκό ήταν αυτό που της έδωσε τη νίκη: Σέρβιρε μπακλαβά με παγωτό ταχίνι, άγρια μύρτιλα και αμπελόφυλλα. «Να το βάλεις αυτό στο μενού του εστιατορίου σου» της είπε ένας από τους κριτές.
Απαντώντας σε ερώτηση του Εθνικού Κήρυκα, ο οποίος βρέθηκε στο Maria’s Mediterranean Seafood & Grill το βράδυ που προβλήθηκε το επεισόδιο, η Μαρία Πετρίδη εξήγησε ότι θέλει να εμπνεύσει τη νέα γενιά των Ελληνοαμερικανών να ασχοληθεί με την ελληνική κουζίνα.