Γαστρονομικό φεστιβάλ ελληνικής κουζίνας με τίτλο «Sympossio» πραγματοποιείται σήμερα στις 16:00 στο εστιατόριο «Βασιλικό», στο Καζάν του Ταταρστάν, στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Sympossio Gourmet Touring», με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Κάθε χρόνο διακεκριμένοι σεφ επισκέπτονται πόλεις της δυτικής και βόρειας Ευρώπης δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας.
Στο έβδομο ταξίδι τους οι σεφ του «Sympossio» επισκέπτονται 21 πόλεις σε 12 χώρες της Ευρώπης.
Κάθε χρόνο το μενού αλλάζει και έχει άλλη θεματική. Φέτος το μενού έχει τίτλο «Greek street food». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, έξω από το εστιατόριο «Βασιλικό» στο Καζάν θα πωλούνται τα διάσημα γρήγορα και έτοιμα «φαγητά του δρόμου» όπως το παγκοσμίως γνωστό… souvlaki.
Βίντεο από την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ «Sympossio» στην Αθήνα
Σε ανάρτησή του, στην επίσημη ιστοσελίδα του «Sympossio», ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, ο αντιπρόεδρος του ομίλου ξενοδοχείων «Aldemar Resorts» και μέλος του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, έγραψε: «Στο “Συμπόσιο” αυτή τη χρονιά θα γνωρίσετε το “Ελληνικό Φαγητό του Δρόμου. Μαζί θα μάθουμε πώς ένα σύντομο μεσημεριανό διάλειμμα μπορεί να γίνει μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. Θα συναντηθούμε στους δρόμους, όπου οι αισθήσεις μας θα ταξιδέψουν στη μοναδική και αυθεντική Ελλάδα. Καλή σας απόλαυση».