Ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά γλυκά της Καρδίτσας, η κοφτή ή πουτίγκα ή σπάτουλα διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.
Για αυτό, στις 8 Δεκεμβρίου, οι ζαχαροπλάστες της πόλης θα παρασκευάσουν γλυκό μήκους 100 μέτρων και βάρους δύο τόνων!
Πρόκειται για εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, με το τοπικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Παυσιλιπούπολης, με στόχο να γίνει γνωστό το γλυκό σε όλη τη χώρα.
Θα χρειαστούν 6.000 αυγά
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών, Γιάννης Κουφόπουλος, για την παρασκευή της γιγάντιας πουτίγκας θα χρειαστούν 6.000 αυγά, 500 κιλά αλεύρι, 500 κιλά ζάχαρη, 300 κιλά γάλα και μπαχαρικά, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 ζαχαροπλάστες. «Η πουτίγκα ή κοφτή, όπως λέγεται στην Καρδίτσα, είναι τοπικό γλύκισμα και θέλουμε να το αναδείξουμε σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο Γιάννης Κουφόπουλος.
Μετά την παρασκευή του, το γλυκό θα κοπεί σε 5.000 μερίδες και θα μοιραστεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες.