Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160º C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια με διάμετρο 23 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη λευκή, τη μαύρη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3΄ να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήνουμε τη ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10-15΄. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, να τα πίνει το μίγμα κάθε φορά, και ρίχνουμε το ξύσμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις σιγά-σιγά τα στερεά υλικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ το μίγμα από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι.
- Τέλος, ρίχνουμε το καρότο, το καρύδι και τη σταφίδα και απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα να μπουν μέσα τα υλικά.
- Ισομοιράζουμε το μίγμα στα έτοιμα ταψάκια. Ψήνουμε για περίπου 40΄ να σταθεροποιηθεί, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
- Βάζουμε το ένα κέικ σε πιατέλα. Αλείφουμε με τη μισή κρέμα, καλύπτουμε με το άλλο κέικ και αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Για την επικάλυψη
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε λίγο με το σύρμα.
- Λίγη-λίγη, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε την άχνη.
- Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει η επικάλυψη.
Απολαύστε το ολόφρεσκο, είναι μαγικό!
- Πηγή: argiro.gr.