- Βάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς να μουλιάσουν με λίγη σόδα (στη μύτη του κουταλιού). Όταν πρόκειται να τα ετοιμάσουμε, χύνουμε το νερό και τα ξεπλένουμε.
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα ρεβίθια στη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν βράση τα παρακολουθούμε για να τα ξαφρίσουμε, και όταν φύγει όλος ο αφρός ρίχνουμε μια κουταλιά αλάτι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 45΄. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
- Βάζουμε από πάνω ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και σκεπάζουμε με τις ντομάτες που έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Ρίχνουμε αλάτι με φειδώ, λίγο πιπεράκι και πάπρικα.
- Περιχύνουμε με το νερό όπου έβρασαν τα ρεβίθια μέχρι να σκεπαστούν σχεδόν, και προσθέτουμε το λάδι.
- Ανακατεύουμε μαλακά, προσθέτουμε δύο φύλλα δάφνη, κλείνουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί για 10΄ στους 200° C, στον αέρα.
- Στη μία ώρα περίπου ελέγχουμε ανακατεύοντας και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται.
- Κόβουμε τότε μικρές-μικρές τις πιπεριές Φλωρίνης και στα τρία τα μπέικον και τα τοποθετούμε πάνω στο φαγητό.
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για ακόμα 30΄.
Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign