- Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ μαζί με 8-10 κ.γ. νερό μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βούτυρο και πλάθουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.
- Ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο, αφού αφήσουμε περ. 80 γρ. ζύμης στην άκρη.
- Βάζουμε σε ταψάκι ή ταρτιέρα το φύλλο αφού λαδώσουμε, και από πάνω κόβουμε σε λεπτές φέτες τα καθαρισμένα αχλάδια.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα, και όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πολύ γρήγορα τον κρόκο ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε τη σοκολάτα πάνω από τα αχλάδια, απλώνουμε ομοιόμορφα, και με τη ζύμη που κρατήσαμε κάνουμε κορδόνια – λεπτές λωρίδες σχεδιάκια πάνω από την πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°, για 30΄.
- Πασπαλίζουμε αν θέλουμε πριν σερβίρουμε με άχνη και κανέλλα.
⇔
► Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη ζύμη να φουσκώσει επειδή έχει μαγιά. Την ανοίγουμε αμέσως.
- Πηγή: sintagespareas.gr.