- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα (μπορεί, ανάλογα με την εποχή, να είναι ραδίκια, βλίτα, σπανάκι, παζί, τσουκνίδα, ξινολάπατα, καυκαλήθρες, μυρώνια, μαρούλι), και τα αντίστοιχα μυριστικά.
- Σε πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι (ανάλογα με την ποσότητα) ζεσταίνουμε το λάδι και περνάμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
- Ακολουθούν τα χόρτα, και όταν μειωθεί ο όγκος τους, ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα τριμμένη, ή τη σάλτσα το χειμώνα, και λίγο νερό.
- Όταν το φαγητό μαγειρευτεί και πιει τα υγρά του, προσθέτουμε λάδι και σπάμε τα αυγά πάνω από τα χόρτα με προσοχή να μη χαλάσει ο κρόκος. Καπακώνουμε και κλείνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε λίγο να σφίξουν τα αυγά και σερβίρουμε με τα χόρτα από κάτω και ένα αυγό σε κάθε μερίδα.
⇔
Πρόκειται για παραδοσιακή πηλιορείτικη συνταγή.
- Πηγή: Φιλάρετος Ψημμένος / bostanistas.gr.