Με ένα σημείωμα που απέστειλε στο Pontos-news.gr, η βραβευμένη Πόντια μαγείρισσα και παραγωγός ποντιακών ζυμαρικών και εδεσμάτων Ελένη Τομπουλίδου, ευχαριστεί τους Χιώτες που αγκάλιασαν την ποντιακή κουζίνα και παράδοση, στο πλαίσιο της 1ης Γιορτής Ποντιακού Μαχαλά, που διοργανώθηκε στη Χίο στις 17 Ιουνίου.
«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους των Ποντίων το φιλόξενο νησί, την μυροβόλο Χίο που αγκάλιασε την ποντιακή κουζίνα και την ποντιακή παράδοση.
»Είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος, σε λίγες γραμμές, αυτό που αισθανθήκαμε τις μέρες της φιλοξενίας μας στα πλαίσια της 1ης Γιορτής Ποντιακού Μαχαλά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του Δημήτρη Νικολαΐδη», σημειώνει η Ελένη Τομπουλίδου.
Και συνεχίζει: «Στην κοινή προσπάθειά μας να παντρέψουμε τη χιώτικη με την ποντιακή κουζίνα, σε μια γιορτή που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, πλήθος κατοίκων της Χίου μας τίμησαν με την παρουσία τους και δέχτηκαν να γνωρίσουν την ποντιακή κουλτούρα, η οποία περνάει και μέσα από την κουζίνα μας. Γεύτηκαν τα ποντιακά εδέσματα, άκουσαν για τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία του Πόντου».
Δεν παραλείπει τέλος να αναφερθεί στο γεγονός ότι οι Χιώτες συμμετέχουν ενεργά και δραστήρια στο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων του νησιού. «Χιώτες χορευτές του Συλλόγου χόρεψαν με μεγάλο πάθος τους χορούς μας και αυτό μας συγκίνησε ιδιαίτερα και μας έκανε να δώσουμε την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είμαστε πάλι μαζί στην 2η Γιορτή Ποντιακού Μαχαλά, με νέα γαστρονομικά παντρέματα».
«Είαν και Ευλογίαν», καταλήγει το ευχαριστήριο σημείωμα της Ελένης Τομπουλίδου.