Τα ευρήματά του σχετικά με την ανακάλυψη του «θρόνου του Αγαμέμνονα» –όπως τον αποκαλεί– παρουσίασε σημερα ο Χριστοφίλης Μαγγίδης, καθηγητής αρχαιολογίας στο Dickinson College, βοηθός του διευθυντού Μυκηνών και πρόεδρος του Μυκηναϊκού Ιδρύματος. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην ΕΣΗΕΑ, αναφέρθηκε στην αρχαιολογική ανακάλυψη και την ταύτιση του ευρήματος με τον ανακτορικό θρόνο των Μυκηνών. Επίσης, μίλησε και για τον τόπο εύρεσης, τις τοπογραφικές ενδείξεις, την ομοιότητα του ευρήματος με τον θρόνο της Κνωσού, τα μορφολογικά στοιχεία, τη μελέτη των ιχνών πρόσκρουσης κ.ά.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «σύμφωνα με τις συνδυαστικές ενδείξεις το θραύσμα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από κάθισμα και το κάθισμα που βρίσκεται κάτω από το ανάκτορο των Μυκηνών είναι θρόνος».
Στις 12 Ιουνίου 2014, κατά τη διάρκεια παλαιο-υδρολογικών μετρήσεων στην κοίτη και τις όχθες του Χάβου, στο πλαίσιο της συστηματικής γεωφυσικής έρευνας στην Κάτω Πόλη των Μυκηνών, εντοπίσθηκε από μέλη της επιστημονικής ομάδος του καθηγητή Χ. Μαγγίδη μεγάλο θραύσμα ογκώδους λίθινου καθίσματος που, αφού φωτογραφήθηκε και μετρήθηκε επί τόπου, μεταφέρθηκε αμέσως στο Μουσείο Μυκηνών για να περισωθεί και να μελετηθεί, όπου και εισήχθη στον κατάλογο της ανασκαφής της Κάτω Πόλης ως επιφανειακό εύρημα.
Το σημαντικό αυτό εύρημα εξετάσθηκε από διεπιστημονική ομάδα μελετητών επί δύο χρόνια, αναγνωρίσθηκε και τεκμηριώθηκε ως τμήμα του θρόνου του ανακτόρου των Μυκηνών. Το εύρημα παρουσιάστηκε επίσημα πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παρουσιασθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και διεξοδικά σε εκτενές επιστημονικό άρθρο σε διεθνές αρχαιολογικό περιοδικό (2017).
Σύμφωνα με τον Χ. Μαγγίδη, ο θρόνος του ανακτόρου των Μυκηνών κατακρημνίστηκε στον Χάβο (μαζί με μικρό τμήμα της κεντρικής κυκλικής εστίας και της μίας, της νοτιοανατολικής, εκ των τεσσάρων λίθινων βάσεων κιόνων που την περιέβαλαν), όταν κατέρρευσε το νοτιοανατολικό τμήμα του δαπέδου του μεγάρου, εξαιτίας καταστροφικού σεισμού που έπληξε τις Μυκήνες στα τέλη του 13ου αιώνα, περί το 1200 π.Χ.