Στις 16 Απριλίου του 1922 οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα αναγγέλλοντας την Ανάσταση του Κυρίου. Στο μέτωπο της Μικράς Ασίας, λίγους μήνες πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το «Χριστός Ανέστη» λέγεται στα χαρακώματα.
Ο Στέφανος Στουρνάρας είναι ένας μύθος. Γεννημένος το 1867 στη Ζαγορά Βόλου και σπουδασμένος στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Νικηφόρο Λύτρα, απέκτησε το χαρακτηρισμό «άγιος της φωτογραφίας».
Αν ξέρουμε αρκετά για τη συμμετοχή του Στέφανου Στουρνάρα στον πόλεμο του 1897, γνωρίζουμε ελάχιστα για τη δραστηριότητά του στη Μικρή Ασία. Γνωρίζουμε όμως ότι από το 1905 αρχίζει να δουλεύει έγχρωμες καρτ ποστάλ. Μία από αυτές γράφει «Μικρά Ασία, Χριστός Ανέστη εις τα χαρακώματα», και αποτελεί μέρος σειράς με παρόμοια θέματα, που ατύχησε εμπορικά λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Η συγκεκριμένη καρτ ποστάλ προέρχεται από ένα αναμνηστικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε, πιθανότατα το 1950, από τους απογόνους του μεγάλου φωτογράφου. Αποτελεί μέρος του αρχείου του Πάρη Κωστόπουλου, και φιλοξενήθηκε στη σελίδα «Η Μαγνησία στο πέρασμα του χρόνου».