- Καβουρντίζουμε (ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά) το σιμιγδάλι, τα κουκουνάρια και το βούτυρο για περίπου 15΄.
- Μετά τα πρώτα λεπτά, σε ένα άλλο μάτι της κουζίνας, φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Μόλις δούμε ότι το κουκουνάρι αλλάζει λίγο χρώμα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας σε χαμηλωμένη φωτιά. Καλύπτουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα κι τοποθετούμε το καπάκι της.
- Σε λίγο σβήνουμε τελείως τη φωτιά κι το αφήνουμε λίγη ώρα έτσι.
- Μπορούμε να το σερβίρουμε βάζοντας το σε μπολάκια και μετά να το αναποδογυρίζουμε σε μερίδες, ή όλο μαζί σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψάκι και να κόβουμε φέτες (και στις δύο περιπτώσεις το πιέζουμε όσο μπορούμε).
⇔
Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο. Διατηρείται εκτός ψυγείου για 4-5 μέρες.
- Πηγή: einai-adynaton.blogspot.gr