- Κόβουμε τη σουπιά σε λεπτές λωρίδες (αν είναι φρέσκια, την βάζουμε 90΄ στην κατάψυξη για να κόβεται πιο εύκολα).
- Ψιλοκόβουμε το κρεμύδι και το σκόρδο, και σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε με το λάδι, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια της σουπιάς, ανακατώνουμε, και μετά τα αφήνουμε να βγάλουν τους χυμούς τους. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε τη σουπιά να μαγειρευτεί.
- Όταν η σουπιά έχει μαλακώσει, προσθέτουμε το σπανάκι.
- Αφού πάρει μια-δυο βράσεις, ρίχνουμε το κριθαράκι και 3-4 ποτήρια νερό. Σε περίπου 15΄ το φαγητό είναι έτοιμο!
*Το καθάρισμα της σουπιάς δεν είναι ακριβώς δύσκολο, σίγουρα όμως δεν είναι ευχάριστο…
⇔
► Προσοχή: για να μην πιάσει το κριθαράκι στην κατσαρόλα, θέλει συνεχώς ανακάτωμα!