Το… προπύργιο του Μίδα, που σύμφωνα με τη γνωστή ιστορία φέρεται ό,τι έπιανε να γινόταν χρυσός, ήταν το Γόρδιον, πρωτεύουσα της Φρυγίας πριν από 3.000 χρόνια. Εκεί, στην πάλαι ποτέ ευημερούσα πόλη, ανακαλύφθηκε το 1957 από την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου Πεν των ΗΠΑ ένα σπουδαίο ταφικό μνημείο ύψους 50 μέτρων, που χρονολογείται στο 740 π.Χ. και φέρεται να ήταν εκείνο που αποτέλεσε την τελευταία κατοικία του πατέρα του Μίδα, Γόρδιου.
Μέσα στον τάφο εντοπίστηκαν θησαυροί από την εποχή του Μίδα· σκεύη και κτερίσματα που συνόδευαν τον νεκρό, και των οποίων η αποκάλυψη εμπλούτισε τον παγκόσμιο πολιτισμό.
Μέρος των ευρημάτων του μνημείου, που βρίσκεται σε απόσταση 94 χλμ. από την Άγκυρα, περίπου 120 αντικείμενα θα εκτεθούν από τις 13 Φεβρουαρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου στο Μουσείου του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας με τίτλο «Η Χρυσή Εποχή του Βασιλιά Μίδα». Ο εσωτερικός θάλαμος του ταφικού μνημείου του Γόρδιου παραμένει το αρχαιότερο ξύλινο διατηρούμενο οικοδόμημα στον κόσμο.
Τα ευρήματα δάνεισαν για την έκθεση μουσεία της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης, της Αττάλειας και του Γορδίου.
Για την έκθεση συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη και το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας.
Μολονότι τα εκθέματα παραπέμπουν σε έναν πολιτισμό πολύ προγενέστερο αυτού της νεότερης Τουρκίας, εντύπωση προκαλεί ότι για τις ανάγκες των εγκαινίων ο προθάλαμος του αμερικανικού μουσείου μετατράπηκε σε καραβάνσαραϊ στο μέσο μιας όασης, για να παραπέμπει στους δρόμους της Ανατολής.