- Βγάζουμε την πέτσα του μπακαλιάρου και τον κόβουμε σε κομμάτια, τα οποία βάζουμε σε νερό για 12-14 ώρες, ώστε να ξαλμυριστούν (πρέπει να αλλάξουμε το νερό 3-4 φορές).
- Όταν ξαλμυριστεί τον στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα κόκαλα και τον ξεψαχνίζουμε.
- Σιγοβράζουμε το ρύζι ώσπου να φουσκώσει, και στη συνέχεια σε μια λεκάνη το ανακατεύουμε με τον μπακαλιάρο και τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας και ½ φλ. νερό.
Για το φύλλο
- Βάζουμε σε μια λεκάνη 3 φλ. αλεύρι κι ανοίγουμε στο κέντρο έναν λάκκο.
- Ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι και το κρασί, και ζυμώνουμε πολύ καλά, ώσπου να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 30΄.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο χοντρά φύλλα.
- Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο προσέχοντας να καλύπτονται τόσο ο πάτος όσο και τα τοιχώματα, και να περισσεύει.
- Απλώνουμε μέσα τη γέμιση, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180° για περίπου 60΄ ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
- Πηγή: topoikaitropoi.gr.