Μεγάλη γιορτή για το Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων την προηγούμενη Κυριακή. Σε μια τεράστια κατσαρόλα έφτιαξαν τον πατροπαράδοτο ποντιακό καβουρμά με πράσο και κρεμμύδια, συνοδεύοντάς τον με λαχανί στύπα.
Συνήθεια των Ποντίων να φτιάχνουν καβουρμά από μοσχάρι, χοιρινό ή πρόβατο, και να τον διατηρούν για πολλούς μήνες, καταναλώνοντάς τον σε μεγάλες ποσότητες τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Έτσι λοιπόν οι Πόντιοι της Αλεξάνδρειας ετοίμασαν τον καβουρμά, τσούγκρισαν τα ποτήρια με το κρασί και έστησαν ένα ποντιακό γλέντι!
Δείτε το βίντεο της γιορτής!