Ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, κατά κόσμον Αθανάσιος, γεννήθηκε το 1901 στην Αργυρούπολη του Πόντου και είναι ένας από τους νεότερους Αγίους που ανακήρυξε η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Άγιος γνώρισε από πολύ νωρίς την απουσία των γονέων καθώς σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από μάνα και πατέρα και μεγάλωσε με την γιαγιά του, με την παραδειγματική ποντιακή ευσέβεια.
Από την Αργυρούπολη του Πόντου μεταβαίνει με την οικογένεια του παππού του στο Ερζερούμ όπου δεν μένουν για πολύ, και σε μικρό διάστημα βρίσκεται στον Καύκασο.
Από μικρός έδειξε την αφοσίωσή του στο Θεό· προσευχόταν καθημερινά και ακολουθούσε όλες τις νηστείες. Σε ηλικία επτά ετών επισκέφτηκε το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά και μαγεύτηκε από την αγαλλίαση που ένιωσε. Όταν έφτασε στην ηλικία των 18 χειροτονήθηκε διάκονος. Έγινε ταυτόχρονα μάρτυρας της επανάστασης των μπολσεβίκων που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή του. Το μοναστήρι όπου διέμενε λεηλατήθηκε και καταστράφηκε και πολλοί μοναχοί εκτελέστηκαν επειδή δεν αρνήθηκαν την πίστη τους. Ο Άγιος Γεώργιος, ενώ οδηγήθηκε και ο ίδιος στο εκτελεστικό απόσπασμα, κατάφερε να επιζήσει ως εκ θαύματος. Ακολούθησε και δεύτερη απόπειρα εκτέλεσής του της οποίας και πάλι από θαύμα επιβίωσε.
Το 1929 έρχεται στην Ελλάδα. Αρχικά εγκαθίσταται στην Κατερίνη, ύστερα στο Κιλκίς και τελικά καταλήγει στο χωριό Ταξιάρχες της Δράμας, όπου με την βοήθεια των κατοίκων χτίζει την Ιερά Μονή της Αναλήψεως του Σωτήρος. Οι θεραπευτικές του ικανότητες και το προφητικό του χάρισμα σύντομα διαδίδονται σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλά μέρη του εξωτερικού.
Ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης κοιμήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1959 και τάφηκε πίσω από το καθολικό της Ιεράς Μονής της Αναλήψεως του Σωτήρος.
Η αγιοκατάταξη του Οσίου Γεωργίου, έγινε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το 2008 στην Δράμα, η οποία σήμερα πανηγυρίζει τη γιορτή του Αγίου. Πρόσφατα, ο Πόντιος Άγιος μπήκε και στο ρουμανικό εορτολόγιο.
Στις 27 Αυγούστου 2016 ο Μητροπολίτης Δράμας, επικεφαλής 35μελούς αντιπροσωπείας, μετέβη στη Γεωργία, τη γενέτειρα του Οσίου Γεωργίου, και παρέδωσε τεμάχιο του ιερού λειψάνου στον Επίσκοπο Τσάλκας Γρηγόριο. Μία ημέρα μετά, κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Τιφλίδα, παραδόθηκε και δεύτερο τεμάχιο στον Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β’.