Αρκεί ένας τύπος που το επώνυμό του να τελειώνει σε -ίδης, μπόλικο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, και η οικονομική κρίση δίνει ευκαιρίες για επαγγελματική επιτυχία. Τι εννοούμε;
Ο Γιώργος Χρυσίδης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου, εδώ και λίγες μέρες σερβίρει στους πελάτες του πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κρίση και έχει δει τη δουλειά του να ανθεί.
Οι πελάτες του εστιατορίου «Ζ» δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα ορεκτικά και κυρίως σε πιάτα που φέρουν ονόματα όπως «Το αγαπημένο του Τσίπρα», «Βαρουφάκης», «Σοιμπλέξιτ», «Τροϊκεξολοθρευτής» και «Καλαμάρι ΔΝΤ».
Γευστικό ενδιαφέρον και πολιτικό μήνυμα έχει το πιάτο «Σοϊμπλέξιτ», με κύριο συστατικό το αρνάκι. Όπως δήλωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο Έλληνας ομογενής, το αρνάκι υποδηλώνει την όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαπραγματευτική τακτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Το επιδόρπιο στο ελληνικό εστιατόριο ονομάζεται «Γλυκιά Άντζι» και αποτελεί φόρο τιμής στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Τα εμπνευσμένα από την κρίση πιάτα θα σερβίρονται στο εστιατόριο του Γιώργου Χρυσίδη μέχρι τα μέσα Αυγούστου.