«Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην Ελλάδα μας, η οποία δεν δοκιμάζεται αλλά αντιστέκεται», δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων.
«Είναι πολύ σημαντική στιγμή, που νομίζω ότι την περίμενα, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσεις τους δαίμονές σου, την ώρα που ανεβαίνεις στους κρίκους. Αγωνιζόμουν τελευταίος και αυτό άλλοτε σε τσιτώνει, άλλοτε σε χαλαρώνει».
»Προσωπικά ήμουν σε μια κατάσταση ενδιάμεση αλλά μάλλον με χαλάρωσε καθώς είχα δει το βασικό μου αντίπαλο, τον Ουκρανό Ραντιβιλοβ να κάνει ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο και απλά έπρεπε να βγάλω το πρόγραμμά μου», πρόσθεσε ο πρωταθλητής Ευρώπης (για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα αφού είχε προηγηθεί και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ).
Μετά την απονομή των μεταλλίων, πέταξε την ανθοδέσμη στην κερκίδα, ενώ το αναμνηστικό (αληθινό) ρόδι που δίνουν οι διοργανωτές, έπεσε στο δάπεδο και έσπασε!
Μάλλον ήταν γούρι για τον Έλληνα «άρχοντα των δαχτυλιδιών (κρίκων)», που πλέον θέτει ως μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. «Πράγματι αυτός είναι ο στόχος και το κλίμα εδώ στο Μπακού, με το χωριό των αθλητών και όλη αυτή τη γιορτή, σε βάζει λίγο σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζω να το ζήσω από κοντά», δήλωσε χαρακτηριστικά.