Γνώριζε ότι οι Έλληνες πιστεύουν στον Θεό, αλλά αυτό που ζει όσες μέρες είναι στην Ελλάδα, συνοδεύοντας το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας από το ναό του Σαν Μαρτίνο στο νησί Μπουράνο της Ιταλίας, τον έχει εντυπωσιάσει. Ο λόγος για τον Τζαν-Φράνκο Φιορίν, μόνιμο διάκονο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που συνοδεύει το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διάκονος είπε με δέος ότι «η εμπειρία που έζησα εδώ είναι εκπληκτική. Εδώ είδα την πίστη, γιατί ο κόσμος στέκεται για ώρες στην ουρά κάτω από τον ήλιο για να φτάσει μόνο για ένα λεπτό να αγγίξει το σκήνωμα και να το φιλήσει, να ακουμπήσει το μέτωπο. Είδα κάποιους να φτάνουν γονατιστοί, γονείς να φέρνουν τα μικρά παιδιά τους, είδα πολλούς νέους, πολλούς ηλικιωμένους, πολλούς ανάπηρους, είδα έναν κόσμο εντυπωσιακό».
Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με έμφαση στη μεταφορά του ιερού λειψάνου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».
Σε ερώτηση για το ποια ήταν η αφορμή να μεταφερθεί το ιερό σκήνωμα σε ορθόδοξη χώρα ύστερα από 1.000 χρόνια, ο μόνιμος διάκονος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε γνωστό ότι το αίτημα για μεταφορά του σκηνώματος στην Αγία Βαρβάρα έγινε αμέσως αποδεκτό «στο πλαίσιο του πνεύματος συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού, γνωρίζοντας αυτό που αντιπροσωπεύει η Αγία Βαρβάρα για την Αθήνα και την Ελλάδα».
Επίσης, εκμυστηρεύτηκε ότι αποδέχθηκε με πολλή χαρά να συνοδεύσει το ιερό λείψανο στην Αθήνα, παρά τα διάφορα προσωπικά κωλύματα που αντιμετώπιζε. «Είχα μεγάλες δυσκολίες διότι τώρα είμαι πρόεδρος ενός θρησκευτικού ιδρύματος που ασχολείται με πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, όπως το Aids. Έχουμε προσωπικό 400 ατόμων, είχαμε συνεδρίαση του ΔΣ, στις 21 του μηνός είναι τα γενέθλιά μου, ήταν πολλά τα εμπόδια. Μίλησα με τη γυναίκα μου, και αυτή με ώθησε. Η Αγία Βαρβάρα εκμηδένισε όλες τις δυσκολίες και μου επέτρεψε να αναχωρήσω και να μείνω μακριά για 15 ημέρες».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σπουδαιότητα της Αγίας για τη Βενετία, όπου το ιερό σκήνωμα είναι πολύ σημαντικό. «Λατρεύεται από όλους τους Βενετσιάνους και είναι η προστάτιδα των ναυτικών και των πλοίων που έχουν πυρομαχικά, η προστάτιδα των πυροσβεστών, των στρατιωτών που χειρίζονται εκρηκτικά και όλων αυτών που μπορεί να υποστούν αιφνίδιο θάνατο», επισήμανε.
Τέλος, ο Τζαν-Φράνκο Φιορίν προέβη σε μια ιστορική αναφορά, υπενθυμίζοντας πως «το ιερό σκήνωμα έφθασε στη Βενετία γύρω στο έτος 1000 μ.Χ. ως προίκα της νύφης του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου H΄. Στην αρχή τοποθετήθηκε στη Βασιλική του Σαν Μάρκο, ενώ από το 1800 μ.Χ. φυλάσσεται στο ναό του Σαν Μαρτίνο στο νησί Μπουράνο».