Φυλάσσονται σε προθήκη στο γραφείο του διοικητή της Προεδρικής Φρουράς και είναι οι δύο παλαιότερες ευζωνικές στολές που έχουν διασωθεί. Η μία χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και τη φορούσε ο Εύζωνας οπλίτης, ενώ η δεύτερη, που χρονολογείται στις αρχές του 1970, είναι η στολή του αξιωματικού. Και οι δύο χαρακτηρίστηκαν νεότερα μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων καθώς θεωρήθηκε ότι αποτελούν τεκμήρια ιστορίας ενώ «η μέθοδος κατασκευής τους διαφυλάσσει παραδοσιακές τεχνογνωσίες ραπτικής, κεντητικής και υποδηματοποιίας».
Οι δύο στολές που χαρακτηρίστηκαν νεότερα μνημεία: αριστερά του Εύζωνα αξιωματικού και δεξιά του Εύζωνα οπλίτη
Μέχρι και σήμερα, οι στολές της Προεδρικής Φρουράς είναι χειροποίητες. Φτιάχνονται στα εργαστήρια που υπάρχουν μέσα στο στρατόπεδο της Ηρώδου Αττικού ενώ οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι ιδιαίτερες – και πλέον σπάνιες. Βάση για το σχεδιασμό της στολής αποτελεί η φουστανέλα. Η στολή του αξιωματικού συμπληρώνεται από τη ζώνη, τη χρυσοκέντητη φέρμελη (γιλέκο), το φάριο (καπέλο) και τα κόκκινα στιβάλια. Η στολή του οπλίτη διαφοροποιείται αφενός στα υλικά που χρησιμοποιούνται και στα διακοσμητικά μοτίβα, και αφετέρου στο μήκος της φουστανέλας.
Εσωτερικά οι Εύζωνες φορούν λευκό χασεδένιο φαρδομάνικο υποδήτη-πουκάμισο και μακριά κόκκινη περισκελίδα που στερεώνεται με μπλε χρώματος κνημιοδέτες.