Αξιολογήθηκαν για το γνωστικό τους αντικείμενο και κέρδισαν με το σπαθί τους μια θέση στον διεθνή πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων της QS. Ο λόγος για τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια που φιγουράρουν στις λίστες που καταρτίστηκαν ανά αντικείμενο εξειδίκευσης.
Έτσι, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατατάσσεται στην 29η θέση στον τομέα της Αστικής και Δομικής Μηχανικής (Civil and Structural Engineering). Στον ίδιο τομέα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται κάτω από την 50ή θέση αλλά μέσα στα 100 καλύτερα του κόσμου. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, στα 150 καλύτερα.
Στους επιμέρους τομείς της Μηχανικής το ΕΜΠ είναι μεταξύ των 150 καλύτερων πανεπιστημίων. Ανάμεσα στα 200 καλύτερα είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον τομέα των Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Πάντως, στη γενική κατάταξη, τα πρωτεία παγκοσμίως έχει το ΜΙΤ. Ακολουθούν, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση, το Imperial College του Λονδίνου και το πανεπιστήμιο του Cambridge. Την πεντάδα συμπληρώνουν το πανεπιστήμιο του Harvard και τα πανεπιστήμια College του Λονδίνου και της Οξφόρδης.