- Ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι στο αλεύρι και το τρίβουμε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό, ώσπου να δημιουργηθεί μαλακή ζύμη.
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια με δύο μαχαίρια που τα σέρνουμε επάνω τους αντίθετα (σταυρωτά).
- Καβουρντίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και νερό, και τα σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
- Στην επιφάνεια εργασίας και πάνω στη ζύμη ρίχνουμε λίγο νισεστέ, ανοίγουμε μέτριου πάχους φύλλα και τα κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 10 εκ. περίπου (αν είναι μακριές, τις κόβουμε στη μέση). Βάζουμε 1 κ.γ. γέμιση σε καθεμία, την τυλίγουμε σαν τσιγάρο και τη γυρίζουμε σχηματίζοντας κουλουράκι.
- Τα βάζουμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (περίπου 60΄).
- Πηγή: Ιωάννα Αραμπατζή-Τζανουδάκη, Ανατολικά της Γεύσης: Ελληνικές συνταγές της Μικράς Ασίας.