Από την πρώτη στιγμή υπήρχε χημεία στις συναντήσεις τους. Έστω κι αν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν έλεγε αυτά που ήθελε να ακούσει η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τουλάχιστον στην αρχή. Γιατί σήμερα τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, και μετά από 2,5 ώρες και πλέον συνομιλιών, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποσχέθηκε στην Κριστίν Λαγκάρντ όλα όσα ήθελε, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα αποπληρώσει τη δόση των 460 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστάει στο ΔΝΤ, την 9η Απριλίου, όπως προβλέπεται από την υπάρχουσα συμφωνία.
«Η Ελλάδα σκοπεύει να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της στο διηνεκές» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στην Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.
Όσο αφορά τον τρόπο διαπραγμάτευσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε «νομίζω ότι η διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει στο Brussels Group στις Βρυξέλλες και με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα θα είναι πιο αποτελεσματική, θα αποκτήσει θεματικές ενότητες με στόχο την ολοκλήρωση συμφωνιών πολύ πιο γρήγορα, και συμφωνίες που θα έχουν καλύτερη ποιότητα».
Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από την πλευρά της, με γραπτή δήλωσή της είπε ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων». Μάλιστα τόνισε πως «ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».
Παράλληλα η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την εκτίμησή της για τη δέσμευση του υπουργού «για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας [due diligence] στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα. Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο για να συνεργαστεί με τις Αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης».
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, και από την πλευρά του Ταμείου ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν.