Εκδικάζονται σήμερα οι προσφυγές του Δήμου και κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας κατά της ανέγερσης του γηπέδου «Αγιά-Σοφιά» της ΑΕΚ. Αν και δεν αναμένεται να εκδοθεί απόφαση, καθώς απαιτούνται περίπου 60 μέρες για να αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας περί της συνταγματικότητας ενός νόμου, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο δικαστήριο.
Ο 17 πολίτες που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά του άρθρου 42 του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, υποστηρίζουν ότι το έργο θα δημιουργήσει πρόβλημα στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Η δημοτική Αρχή από την πλευρά της έχει προσφύγει σε βάρος της διοικητικής πράξης που προέκυψε από τη Γενική Διεύθυνση Δασών Αττικής.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας την ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει νομικά ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου Χαράλαμπος Χρυσανθάκης.