Στο Μάντσεστερ και στο Τορίνο είναι στραμμένα απόψε τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους την Ντόρτμουντ.
Ένα χρόνο μετά, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπαρτσελόνα θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (21:45 απευθείας από το Novasports 2). Οι Άγγλοι θέλουν να πάρουν ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό τους και να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού η διαφορά τους από την Τσέλσι, που προηγείται στο Πρωτάθλημα, μειώθηκε στους πέντε βαθμούς. Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Μάλαγα με 1-0, αλλά πάντα στο Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει διαφορετικό πρόσωπο. Άλλωστε παίκτες της κλάσης και της αξίας των Μέσι, Νέιμαρ, Σουάρες και Ινιέστα διαθέτουν ελάχιστες ομάδες.
Το 1997, όταν η Ντόρτμουντ του Ότμαρ Χίτσφελντ σήκωσε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ
Πέρασαν 18 χρόνια από την τελευταία τους συνάντηση, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1997. Γιουβέντους και Ντόρτμουντ θα ανταμώσουν και πάλι απόψε (21:45 απευθείας από το Novasports 1), με τους Ιταλούς να ζητούν εκδίκηση για τον χαμένο τελικό (οι Γερμανοί είχαν επικρατήσει 3-1).
Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η Γιουβέντους έχει αγκαλιάσει τον τίτλο στην Ιταλία, ενώ η Ντόρτμουντ ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο γύρο στην Μπουντεσλίγκα και από την τελευταία θέση βρέθηκε στη δωδέκατη της βαθμολογίας. Στην ενδεκάδα της γερμανικής ομάδας αναμένεται να είναι και ο διεθνής Έλληνας αμυντικός, Σωκράτης Παπασταθόπουλος.