- Ζεματάμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό που βράζει, για 1 λεπτό. Τα σουρώνουμε, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Φτιάχνουμε το κουρκούτι αναμιγνύοντας το νερό με τη ρακή, λίγο αλάτι, τα δύο αλεύρια, ώστε να γίνει ένα μίγμα ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ σφιχτό.
- Βουτάμε ένα-ένα τα χόρτα στο μίγμα, και με κουτάλι τα ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Πηγή: Νηστίσιμα και νόστιμα – Μοναστηριακή κουζίνα, ειδική έκδοση του Taste & Style.