- Ζεματάμε τις σουπιές και τις κόβουμε κομμάτια κατά την αρέσκειά μας.
- Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε τα σπανάκια.
- Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμυδάκια στον ταβά και προσθέτουμε τα σπανάκια, ρίχνουμε 1 κ.σ. ζωμό από τις βρασμένες σουπιές, καθώς και το αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει το περιεχόμενο του ταβά, προσθέτουμε τον άνηθο και το μάραθο. Προσοχή: Δεν βάζουμε πολύ ζωμό ή νερό, γιατί αφενός τα σπανάκια βγάζουν το δικό τους και αφετέρου βράζουν πολύ γρήγορα.
- Ρίχνουμε ύστερα τις σουπιές και τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε με υπομονή, ώσπου να εξατμιστούν όλα τα ζουμιά και να μείνει μόνο το λάδι. Το λεμόνι το βάζουμε προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά.
- Πηγή: Νηστίσιμα και νόστιμα – Μοναστηριακή κουζίνα, ειδική έκδοση του Taste & Style.