Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ μένει από τόσο νωρίς εκτός όλων των στόχων. Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ και το Κύπελλο, ο Δικέφαλος του Βορρά ουσιαστικά μένει και εκτός πρωταθλήματος, αφού η διαφορά των οκτώ βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό είναι απίθανο να καλυφθεί.
Το ζητούμενο τώρα είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, από την οποία ο ΠΑΟΚ απέχει δύο βαθμούς.
Η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική και στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα, οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Αν μάλιστα ο Σαρλ Ιτάνζ δεν ήταν σε καλή μέρα, τότε οι Ερυθρόλευκοι θα έφευγαν με τους τρεις βαθμούς από την Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα και είναι χαρακτηριστικό πως μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό, όταν είχε νικήσει και ήταν πέντε βαθμούς μπροστά, σε έντεκα αγώνες πήρε 16 βαθμούς σε σύνολο 33!
Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, γιατί ο ΠΑΟΚ από την πρώτη θέση της βαθμολογίας βρέθηκε στην τρίτη!
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και δεν αποκλείεται τώρα, που ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός στόχων, να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές. Πάντως την παραμονή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε τονίσει πως στηρίζει τον Αναστασιάδη.