- Αφαιρούμε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά από τα ψάρια. Τα πλένουμε και τα σουρώνουμε.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αλατοπίπερο. Όταν πάρουν μερικές βράσεις, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι (πλυμένο με ζεστό νερό και σουρωμένο).
- Μαγειρεύουμε το ρύζι για 10-11΄ και το αδειάζουμε σε ταψί.
- Σκεπάζουμε το πιλάφι με τα ψάρια. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 10΄ μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια.
⇔
Εναλλακτικά: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο ρύζι μια χούφτα σταφίδες και κουκουνάρια και να γαρνίρουμε τα χαμψιά με φέτες λεμονιού.
- Πηγή: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα – 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου.