- Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη για να λιώσει.
- Βάζουμε στο μίγμα τις βανίλιες, τη σόδα και την πορτοκαλάδα κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το τριμμένο γαρίφαλο μέχρι να αφομοιωθούν.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε (με τα χέρια) μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.
- Μόλις διαμορφωθεί η ζύμη παίρνουμε κομμάτια και τα απλώνουμε, και με τα φορμάκια την κόβουμε και δημιουργούμε διάφορα σχεδιάκια (να μην είναι πολύ λεπτή η ζύμη)
- Τα βάζουμε στο ταψί και τα διακοσμούμε με ένα-δυο γαρίφαλα στο καθένα
- Χτυπάμε το αυγό και μ’ ένα πινελάκι και τα αλείφουμε ένα-ένα από πάνω.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180° (αφού τον έχουμε προθερμάνει) για περίπου μισή ώρα, ώσπου να ροδίσουν.
⇔
Εάν δεν υπάρχει η σφραγίδα (φωτο) μπορούν να χρησιμοποιηθούν φορμάκια για διαφορετικά σχέδια.
Τη συνταγή την βρήκαμε στη σελίδα «Μνήμες προσφύγων» (www.facebook.com/mnimesprosfigon)
Καλές γιορτές!