Τμήματα μεγάλου ναού κι ενός κτηρίου, καθώς κι ένα πηγάδι με είδη κεραμικής έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Jagiellonian της Κρακοβίας, στην Αγορά της Νέας Πάφου, που ήταν πρωτεύουσα της Κύπρου κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, το 2014 έγιναν έρευνες σε τρεις τομές του αρχαιολογικού χώρου της Αγοράς και βρέθηκαν:
- Ένα πηγάδι γεμάτο είδη κεραμικής, επιτραπέζια αγγεία, μαγειρικά σκεύη, αμφορείς, νομίσματα, πήλινα ειδώλια και τρεις σφενδόνες – οι δύο είναι διακοσμημένες με σκορπιούς και η τρίτη με έναν κεραυνό. Το υλικό που βρέθηκε ανήκει στην ελληνιστική περίοδο (2ος – μέσα 1ου αιώνα π.Χ.)
- Μέρος κτηρίου που είχε ανοικοδομηθεί πάνω στον φυσικό βράχο. Το κτήριο αποτελείται από τουλάχιστον δύο δωμάτια και είχε ανεγερθεί πριν χτιστεί η νότια στοά της Αγοράς. Η προκαταρκτική μελέτη της κεραμικής δείχνει ότι το κτήριο χρονολογείται στην ύστερη κλασσική περίοδο με αρχές της ελληνιστικής.
- Στοιχεία που κατά τους αρχαιολόγους δείχνουν ότι οικοδόμημα το οποίο είχε ανακαλυφθεί στο παρελθόν και θεωρείτο βωμός, τελικά ήταν τμήμα μεγάλου κτηρίου ή ναού που είχε ξαναχτιστεί πολλές φορές.