- Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε νερό για να φτιάξουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα λεπτά και στρογγυλά διαμέτρου 30 εκ. τα οποία βάζουμε στο φούρνο στους 100° για πολύ λίγο, μόνο για να στεγνώσουν, όχι να ψηθούν, για να μπορούμε να τα τυλίξουμε και να τα κόψουμε.
- Τα τυλίγουμε σε ρολά, τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο και στη συνέχεια σε λωρίδες, να γίνουν σαν χυλοπίτες.
- Τα απλώνουμε σε ταψί και στη συνέχεια τα ροδίζουμε στο φούρνο, στους 180°.
- Όταν κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για πολλούς μήνες και τα χρησιμοποιούμε όπως τις χυλοπίτες.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr