- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει διαλύουμε το νισεστέ, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, για να μην σβολιάσει. Μόλις αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μπορούμε να την αρωματίσουμε με βανίλια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια κι όταν κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο.
⇔
Η κρέμα μπορεί να καταναλωθεί πασπαλισμένη με κανέλλα ή να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γλυκών σε συνδυασμό με μπισκότα, φύλλο κρούστας, ξηρούς καρπούς κτλ. Επίσης μπορούμε να ρίξουμε 50 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και να την κάνουμε σοκολατένια.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr