- Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μία ώρα.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών και το κόβουμε σε κομμάτια με διαστάσεις περίπου 10×10 εκ.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε καλά.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου, το γεμίζουμε με ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε σαν πουγκάκι (όπως στη φωτογραφία).
- Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα μαντία, τα ψήνουμε στον ατμό, σε ειδική κατσαρόλα με διάτρητους δίσκους, για 45΄. Αν δεν διαθέτουμε τέτοιο σκεύος χρησιμοποιούμε κατσαρόλα με εξάρτημα ατμού.
- Σερβίρονται ζεστά, με πάπρικα γλυκιά ή καυτερή.
Καλή σας όρεξη
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr