Διέπρεψε σ’ ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα και μάλιστα βραβεύθηκε ως η κορυφαία σεφ του κόσμου.
Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε στην Νάντια Σαντίνι, μετά από ψηφοφορία 900 ανθρώπων από όλο τον κόσμο που θεωρούνται ηγετικές μορφές στον χώρο της εστίασης.
Η Νάντια Σαντίνι έχει κερδίσει από το 1996 τρία αστέρια Michelin, που είναι τίτλος τιμής για έναν μάγειρα ή μια μαγείρισσα.
Η Σαντίνι είναι η αρχόντισα της κουζίνας σε ένα εστιατόριο στο Ρουνάτε, ένα χωριό ανάμεσα στην Μάντοβα και την Κρεμόνα. Το εστιατόριο Dal Pescatore, «Tου Ψαρά», υπάρχει από το 1925 και το είχε ανοίξει τότε η οικογένεια του συζύγου της. Τα μυστικά της κουζίνας της τα έμαθε η γιαγιά του άνδρα της, η Τερέζα.
Το εστιατόριο παραμένει ακόμα και σήμερα οικογενειακή υπόθεση. Ο επί 40 χρόνια σύζυγός της, Αντόνιο, είναι υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων, ενώ στο εστιατόριο δουλεύουν και οι δυο γιοί τους, ο Αλμπέρτο και ο Τζιοβάνι.
Πηγή: pygmi.gr