Εφευρέτες που είχαν έμπνευση και κατάφεραν να εφεύρουν πολύ προχωρημένα πράγματα και πολλές φορές χρήσιμα για την κοινωνία, αλλά είχαν την ατυχία να πεθάνουν από την ίδια την εφεύρεσή τους.
Φραντς Ράιχελτ
Βάλθηκε να σχεδιάσει ένα αλεξίπτωτο που θα έδινε τη δυνατότητα στον πιλότο να αιωρηθεί στον αέρα και να πέσει σαν πούπουλο. Ο Ράιχελτ δοκίμασε την εφεύρεση πετώντας πλαστικές κούκλες από τον Πύργο του Άιφελ.
Όταν πείστηκε ότι όλα έβαιναν καλώς, αποφάφισε να δοκιμάσει και ο ίδιος. Η πτώση τον σκότωσε ακαριαία.
Μαρί Κιουρί
Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Νόμπελ δυστυχώς πέθανε από έκθεση στη ραδιενέργεια. Η Κιουρί ανακάλυψε το ράδιο και το πολώνιο, δύο στοιχεία που έχουν υψηλή ραδιενέργεια.
Αν και η Κιουρί χρησιμοποιούσε το αέριο του ραδίου για να γιατρέψει τραυματισμένους στρατιώτες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, η μόνιμη έκθεση σε αυτό τελικά την οδήγησε στο θάνατο. Με τον καιρό, σταδιακά η υγεία της χειροτέρευε, ώσπου πέθανε στην ηλικία των 66 χρόνων.
Τότε, το 1934, ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η απλαστική αναιμία, μια ασθένεια όπου ο μυελός των οστών πάυει να παράγει κύτταρα του αίματος.
Χένρι Σμολίνσκι
Κατασκεύασε ένα ιπτάμενο αυτοκινήτο. Μετά από χρόνια, το παράξενο όχημα έφθασε στο διάδρομο απογείωσης.
Όμως, στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973, στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, το «αεραυτοκίνητο» συνετρίβη, σκοτώνοντας τον «πατέρα» του.
Τόμας Άντριους
Ο Ιρλανδός Τόμας Άντριους ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες του Τιτανικού. Δυστυχώς ήταν ένας από 1.500 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο.
Οράτιος Λόσον Χάνλεϊ
Ο Χάνλεϊ ήταν δικηγόρος και νομοθέτης αλλά και μηχανικός στον Ναυτικές Δυνάμεις. Θεωρείται ο εφευρέτης του υποβρυχίου, το οποίο και παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου. Στο πρώτο ταξίδι του, το υποβρύχιο σκότωσε πέντε από τους εννέα ναύτες που το επάνδρωσαν.
Στη δεύτερη προσπάθεια, μπήκε μέσα και ο Χάνλει έτοιμος για μάχη. Αυτή τη φορά, σκοτώθηκαν όλοι. Μαζί και ο Χάνλεϊ..
Πέριλλος
Είχε κατασκευάσει τον χάλκινο ταύρο, ένα όργανο εκτέλεσης θανατοποινιτών. Ο ταύρος ήταν κούφιος και μέσα του έβαζαν έναν κρατούμενο. Από κάτω έβαζαν φωτιά και ο κρατούμενος ψηνόταν! Μάλιστα, στα ρουθούνια του ταύρο υπήρχε άνοιγμα, ώστε να ακούγονται τα ουρλιαχτά του θανατοποινίτη.
Ο Πέριλλος παρουσίασε τον ταύρο στον τύραννο του Ακράγαντα, ο οποίος όμως δεν εκτίμησε τον κόπο του και… τον καταδίκασε σε θάνατο, μέσα στην ίδια του την εφεύρεση.
Αλεξάντερ Μπογκτάνοφ (1873 – 1928)
Ως όνομα μπορεί να μη σας λέει τίποτα. Όμως είναι ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει και ακόμα βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να μείνουν ζωντανοί. Ο Μπογκτάνοφ είναι ο άνθρωπος σκέφτηκε και εφάρμοσε πρώτος τις μεταγγίσεις αίματος.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Μπογκτάνοφ, ο ρώσος φυσικός ξεκίνησε τα πειράματα του προκειμένου να δημιουργήσει την “πηγή της νεότητας”.
Έκανε στον εαυτό του 11 μεταγγίσεις. Η 12η ήταν η μοιραία. Οι θεωρίες που κυκλοφορούν, γιατί η αιτία θανάτου δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα, περιλαμβάνουν μετάγγιση με αίμα ασθενούς που είχε μεταδοτική ασθένεια, ή μετάγγιση με ασύμβατο τύπο αίματος ή ακόμα και αυτοκτονία.
Βαλερί Αμπακόφσκι
Ένας νεαρός και πολύ φιλόδοξος εφευρέτης. Είχε σχεδιάσει μια υπερταχεία με κινητήρα αεροπλάνου. Το τρένο του είχε ενθουσιάσει την ηγεσία της ΕΣΣΔ που του έδωσε το πράσινο φως για δοκιμές.
Στη διάρκεια μίας από αυτών, το τρένο εκτροχιάστηκε. Ανάμεσα στους πέντε νεκρούς ήταν και ο ίδιος ο Αμπακόφσκι.