Η χθεσινή πανσέληνος είχε φωτοστέφανο, γύρω της. Ο Φωτογράφος Steve Nilsen επισημαίνει αυτό το δείγμα πάνω από την ακτή του Kvæfjord στο Troms, της Βόρειας Νορβηγίας.
Το φωτοστέφανο της Σελήνης προκαλείται από κρυστάλλους πάγου σε υψηλά, λεπτά σύννεφα. Οι κεκλιμένες όψεις των κρύσταλλων λυγίζει το φως του φεγγαριού σε κύκλους 22 μοιρών σε ακτίνα γύρω του. (Το φως του Ήλιου μπορεί να καμφθεί κατά τον ίδιο τρόπο.)
Γενικά, όσο φωτεινή είναι η Σελήνη, τόσο καλύτερο είναι το φωτοστέφανο, το οποίο είναι ο λόγος για να παρακολουθήσουμε απόψε. Η Σελήνη ήταν πλήρης στος 25 Φεβρουαρίου στις 20:26 UTC.
22º μοιρών φωτοστέφανα περικυκλώνουν συχνά το φεγγάρι, όταν το φεγγάρι είναι σχετικά χαμηλά, και έτσι είναι δυνατόν να τα δούμε. Τα χρώματα τους είναι ξεθωριασμένα ή ανύπαρκτα, επειδή το φως τους είναι μόλις και μετά βίας ικανό για να διεγείρει τα αισθητήρια των ματιών μας που αντιλαμβάνονται το χρώμα.
Μερικές φορές έχουμε και έγχρωμους δακτυλίους γύρω από το φεγγάρι, αλλά αυτό είναι πιο σπάνιο φαινόμενο που παράγεται από την περίθλαση του φωτός και από τα σταγονίδια του νερού των νεφών.
Τυχεροί αυτοί που μπόρεσαν να την θαυμάσουν.
Πηγή: apocalypsejohn.com