Ο καβουρμάς είναι κομμάτια κρέατος, συνήθως χοιρινού, τα οποία βράζουμε μαζί με το λίπος τους και μπαχαρικά, και διατηρείται για πολλούς μήνες (κυκλοφορεί στο εμπόριο). Φούστορον είναι η ομελέτα.
ΥΛΙΚΑ
300-400 γρ. καβουρμά |
6 αυγά |
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τον καβουρμά σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τον σοτάρουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε λίγο αλάτι (με προσοχή γιατί αλατισμένο είναι και το κρέας) και πιπέρι.
- Τα ρίχνουμε πάνω στον καβουρμά και ψήνουμε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.