Το αρνί στου φούρνο με μίγμα μελιού και μουστάρδας είναι μιά πολύ ιδιαίτερη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Το αρνί μπορεί να αντικατασταθεί με γαλοπούλα ή χοιρινό. Θα γίνει εξίσου πεντανόστιμο.
Υλικά:
1 μπούτι αρνίσιο περίπου 2-3 κιλά
2 κιλά πατάτες φούρνου (προαιρετικά)
5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας μέλι
Χυμός από ένα πορτοκαλι
3 πορτοκάλια
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε το μπούτι, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο. Κάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και βάζουμε το σκόρδο.
Στη συνέχεια αλείφουμε την επιφάνεια με το μίγμα μουστάρδας – μελιού. Το ψητό θα κάνει μια υπέροχη τραγανή κρούστα.
Τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα και τα βάζουμε γύρω από το κρέας για να δώσουν στο φαγητό το άρωμά τους.
Ψήνουμε στους 200ο για 1 ½ ώρα περίπου.
Καλή σας όρεξη!