Η Google, με αφορμή τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών τους δημιούργησε ένα Doodle, μέσα από 22 διαφορετικές επιφάνειες – καρέ, στις οποίες ζωντανεύει το παραμύθι που αγάπησαν και με το οποίο μεγάλωσαν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο: Την Κοκκινοσκουφίτσα
Τα παραμύθια που αγαπήσαμε όπως η Κοκκινοσκουφίτσα , Η Χιονάτη, η Ωραία Κοιμωμένη, αλλά και πολλά ακόμα σώθηκαν και ακούγονται σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, χάρη σε δύο αδερφούς: Τους αδελφούς Γκριμ, που με τα παραμύθια τους έχουν γαλουχήσει εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο.
Χάνσελ και Γκρέτελ, η Ραπουνζέλ , Ο Βασιλιάς Βάτραχος, Κουτσοκαλιγέρης, Ο γενναίος ραφτάκος, Σταχτοπούτα, Ο λύκος και τα εφτά κατσικάκια, Αδελφός και Αδελφή και τόσα άλλα είναι από τα πιο δημοφιλή παραμύθια που συλλέγονται από τους αδελφούς Γκριμ.
Χάρη στο έργο τους παραμύθια που κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα στη Βόρεια Ευρώπη δε χάθηκαν με την πάροδο του χρόνου και έγιναν ευρέως γνωστά, ενώ έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες.
Τον πρώτο τόμο παραμυθιών τους, που περιείχε 86 ιστορίες, τον εξέδωσαν το 1812 με τίτλο «Kinder – und Hausmärchen (Παιδικά και Οικογενειακά Παραμύθια)». Ο τόμος ήταν χωρίς εικονογράφηση και δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Κάτι που έμελλε να αλλάξει με τις πρώτες εικονογραφήσεις που προστέθηκαν στο σώμα του κειμένου. Ακολούθησαν άλλες 70 ιστορίες σε ένα δεύτερο τόμο, που εκδόθηκε το 1814, ενώ μέχρι το 1857 επτά εκδόσεις των παραμυθιών είχαν εκδοθεί και περιείχαν συνολικά 211 παραμύθια.
Οι ίδιοι πίστευαν πως τα παραμύθια είχαν κοινή ρίζα και μετακινούνταν μαζί με τα ινδοευρωπαϊκά φύλα (ινδοευρωπαϊκή ή μονογενετική θεωρία), κάτι που περιέγραφαν στην εισαγωγή του έργου τους. Ακόμα, επέλεξαν 50 από αυτά και δημιούργησαν μία έκδοση αποκλειστικά για παιδιά με το όνομα «Kleine Ausgabe (Μικρή έκδοση)».
Σίγουρα δεν υπάρχει παιδί στον κόσμο που να μην έχει ακούσει και αγαπήσει έστω και ένα από αυτά τα παραδοσιακά παραμύθια που ακόμα και οι μεγάλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη στη ζωή μας … Εκεί που πάντα το “καλό” θριαυμβεύει και επικρατεί πάντα στο τέλος η δικαιοσύνη .
Πηγή: madata.gr