Σαν βόμβα έσκασε η αναφορά του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την αναγνώριση του Σκοπίων από την Ουγγαρία , με το όνομα ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας κ. Κάλετα ο οποίος παραπέμπει και σε επίσημη ανακοίνωση που θα εκδοθεί εντός της ημέρας.
Η Ουγγαρία δεν είναι μία τυχαία χώρα, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, κάτι που σηματοδοτεί πολλά και δυσοίωνα για τα ελληνικά συμφέροντα. Ουσιαστικά παραβιάζεται η αρχή της αλληλεγγύης, που αποτέλεσε το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής ιδέας.
Επιβεβαιώνονται όσοι θεωρούσαν άκαιρη και βεβιασμένη την ένταξη χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ στην Ε.Ε. με διαδικασίες-εξπρές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία κράτησαν χρόνια ενώ για τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ οι Γερμανοί επέβαλλαν συνοπτικές διαδικασίες, θέλοντας να δημιουργήσουν τη δική τους σφαίρα επιρροής.
Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε απόλυτα την κυβέρνηση Σαμαρά που πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Ο κ. Σαμαράς, που έριξε μία κυβέρνηση για το όνομα Μακεδονία (υποτίθεται…) βλέπει μία χώρα-μέλος της Ε.Ε να αναγνωρίζει το Κράτος των Σκοπίων με το όνομα ”Δημοκρατία της Μακεδονίας” και να δημιουργείται έτσι προηγούμενο.
Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό οι Γερμανοί θέλουν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε, παρακάμπτοντας την ενδιάμεση συμφωνία που έθετε σαν όρο ότι θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί πριν το θέμα της ονομασίας.
Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν αυτό το ενδεχόμενο ως εκβιασμό προς την ελληνική πλευρά για να ψηφιστούν τα μέτρα, που συνοδεύουν το τρίτο μνημόνιο από την Ελληνική Βουλή.
Μετά την ψήφιση των μέτρων ο κ. Σαμαράς θεώρησε ότι ο κίνδυνος αυτός είχε απομακρυνθεί αλλά οι δανειστές είναι φανερό ότι έχουν άλλα σχέδιο και η Ουγγαρία, σε αυτή τη φάση, χρησιμοποιείται ως λαγός.
Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογη κίνηση που επιχειρήθηκε για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Μολυβιάτη έθεσαν βέτο στη σύνοδο του Βουκουρεστίου και το απέτρεψαν.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πλευρά.
Πηγή: newsbomb.gr