- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Επειδή το μίγμα θα γίνει σκληρό, σταματάμε το μίξερ και ολοκληρώνουμε την προσθήκη του αλευριού ζυμώνοντας με το χέρι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φυλλαράκι όχι πολύ λεπτό, και κόβουμε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
- Αν θέλουμε χρωματίζουμε μέρος της ζύμης με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε μπισκότα δίχρωμα ή και τρίχρωμα ακόμη. Αραδιάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί. Αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκοτάκια μας γιατί θα φουσκώσουν.
- Ψήνουμε,ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος των μπισκότων, 15-20΄ στους 200°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: magyreuontas.blogspot.gr