Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, οι μπότες Ugg και φυσικά οι απομιμήσεις τους, που κατέκλυσαν τα δυο τελευταία χρόνια την αγορά λόγω χαμηλότερου κόστους, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους από την αρχή της σεζόν.
Απ’ ότι φαίνεται οι γυναίκες δυσκολεύονται πλέον να τις αποχωριστούν και τις «ξέθαψαν» από τις ντουλάπες με τα χειμωνιάτικα αμέσως μόλις πέρασε το καλοκαίρι. Άλλες πάλι έσπευσαν στα καταστήματα για ένα νέο ζευγάρι.
Με αφορμή την επανεμφάνιση των μποτών Ugg στα καταστήματα και τα τεράστια κέρδη που γύρω από το εμπόριο των συγκεκριμένων υποδημάτων, σας θυμίζουμε ότι πολλά ζώα στην Κίνα υφίστανται ασύλληπτα βασανιστήρια για την κατασκευή απομιμήσεων στην Αυστραλία.
Ακολουθεί το σχετικό θέμα:
Απάνθρωπες πρακτικές θανάτωσης σκύλων εφαρμόζονται σε εκτροφεία στην Κίνα, που εξάγουν το δέρμα των άτυχων ζώων στην Αυστραλία για την κατασκευή απομιμήσεων μποτών Ugg.
Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society», που προχώρησε στη διενέργεια ελέγχων, κατασκευαστές μποτών στην Αυστραλία προμηθεύονται τη «ματωμένη» γούνα των σκύλων, ωστόσο παραπλανούν τους ανυποψίαστους καταναλωτές αναγράφοντας στην ετικέτα ότι χρησιμοποιούν μαλλί προβάτων και άλλα υλικά.
Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, στην πλειονότητα των απομιμήσεων χρησιμοποιείται γούνα νυκτερευτών (raccoon dogs), που ζουν στην ανατολική Ασία και έχουν συγγένεια με παμφάγα και σαρκοφάγα θηλαστικά όπως οι λύκοι, οι αλεπούδες, τα τσακάλια και τα κογιότ.
Στο σοκαριστικό video που είδε το φως της δημοσιότητας, τα τρομοκρατημένα ζώα γδέρνονται ζωντανά από Κινέζους εργάτες που τα πετούν σε σωρούς.
Σε ένα στιγμιότυπο διακρίνεται ένας σκύλος χωρίς δέρμα και γούνα να σηκώνει αδύναμα το κεφάλι του.
Αν και η εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες έχει απαγορευθεί επίσημα στην Αυστραλία από το 2004, δεν ισχύει το ίδιο για τη γούνα νυκτερευτών, με αποτέλεσμα το «ματωμένο» εμπόριο να συνεχίζεται.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε ένα ζευγάρι απομίμησης Ugg που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, αν και οι έλεγχοι έδειξαν ότι η γούνα προερχόταν από σκύλο.
Σε δηλώσεις της η διευθύντρια της οργάνωσης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο και πως εκτός από τις απομιμήσεις μποτών Ugg, στην Αυστραλία εισάγονται και κυκλοφορούν δεκάδες προϊόντα με δέρμα σκύλων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε καθολική απαγόρευση στις εισαγωγές γούνας από γάτες και σκύλους το 2008.
Πηγή: econews.gr