Στον κύκλο των σκανδάλων μπαίνουν πλέον και τα νεκροτομεία. Ηδη, η Δικαιοσύνη διερευνά την ύπαρξη κυκλωμάτων, που φέρονται να κερδοσκοπούν μέσω… βιομηχανίας ταριχεύσεων!
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ, που ξεκίνησε με παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη από το Νεκροτομείο Αθηνών, ωστόσο, έχει επεκταθεί και σε νεκροτομεία της περιφέρειας, καθώς έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη συγκεκριμένες καταγγελίες ακόμη και για ταριχεύσεις, που γίνονται παράνομα, με σκοπό το οικονομικό όφελος των εμπλεκομένων.
Μάλιστα σε μια περίπτωση, όπου διερευνώνται συγκεκριμένες καταγγελίες, που αφορούν την εμπλοκή Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας μεγάλης πόλης της περιφέρειας, έχει δοθεί παραγγελία από τον οικονομικό εισαγγελέα προς τον εισαγγελέα της περιοχής, όπου υπάγεται η φερόμενη ως «αμαρτωλή» Ιατροδικαστική Υπηρεσία, να ξανανοίξει η δικογραφία με τα καταγγελλόμενα, η οποία είχε αρχειοθετηθεί, καθώς βρίσκεται στο παρά πέντε της παραγραφής των αδικημάτων.
Από το Νεκροτομείο της Αθήνας ξεκίνησε η δικαστική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαρισμών υπαλλήλων του συγκεκριμένου νεκροτομείου, αλλά και ιδιωτών, που φέρονται ότι έπαιρναν «φακελάκια» για διάφορες εξυπηρετήσεις.
Διερευνώνται αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων δωροδοκία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ σύμφωνα με όσα είπε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, σχετικά με τις καταγγελίες, που αφορούν το Νεκροτομείο Αθηνών «υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 120.000 νεκροτομές. Εχουμε ενδείξεις ότι σε πολλές από αυτές δίνονται φακελάκια τουλάχιστον 20 ευρώ και κατά περίπτωση και 50 έως 300 ευρώ, προκειμένου να δίνεται προτεραιότητα ή να γίνονται άλλες διευκολύνσεις στη διακίνηση των σορών».
Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από έγγραφη καταγγελία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έκανε λόγο για την παρουσία ιδιωτών που εκτελούσαν χρέη νεκροτόμου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο Γουδί.
Ακολούθησε έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπου κατατέθηκε στους επιθεωρητές ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, για ταριχεύσεις που έκανε στο νεκροτομείο, έδωσε μίζα 180 ευρώ σε υπάλληλο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ενώ οδηγός νεκροφόρας, που συνεργάζεται με γραφεία τελετών είχε καταθέσει ότι έδωσε 30 ευρώ σε υπάλληλο του νεκροτομείου για να του δώσει το πιστοποιητικό νεκροτομείου, 20 ευρώ στον αστυνομικό υπηρεσίας και 20 ευρώ σε έναν άλλον υπάλληλο που περιποιούνταν τους νεκρούς.
Η έρευνα έχει επεκταθεί και στην περιφέρεια, όπου σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται ότι έχουν σημειωθεί αντίστοιχα περιστατικά.
Πηγή: newpost.gr