- Πλένουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και γεμίζουμε μ’ αυτά τις πιπεριές.
- Βάζουμε τις πιπεριές όρθιες σε γυάλινο δοχείο και αφού διαλύσουμε στο ξίδι το αλάτι, τις σκεπάζουμε φροντίζοντας να καλύπτονται όλες με την άλμη. Χρειάζονται 15 ημέρες περίπου για να γίνουν τουρσί.
- Μετά το άνοιγμα καλό θα είναι να βάλουμε τις πιπεριές στο ψυγείο.
⇔
► Το βάζο να είναι αποστειρωμένο και ζεστό την ώρα της χρήσης.