- Έχουμε φροντίσει να ανάψουμε τον φούρνο με ξύλα (και ο ηλεκτρικός φούρνος κάνει δουλειά).
- Πλένουμε καλά το κρέας και τα καθαρισμένα φασολάκια.
- Βάζουμε μέσα στη γάστρα τα φασολάκια και όλα μας τα υλικά εκτός από το κρέας, και ανακατεύουμε καλά.
- Πάνω από τα φασολάκια βάζουμε το κρέας, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι. Όλα τα υπόλοιπα θα τα κάνει ο φούρνος με τα ξύλα. Το φαγητό θα ψηθεί αργά (γύρω στις 3-4 ώρες) αλλά εκεί είναι η νοστιμιά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όσο πιο αργά ψήνεται το φαγητό τόσο πιο νόστιμο είναι.
- Το κοιτάμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτουμε νερό εάν χρειάζεται. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και γευστικότατο…
⇔
Συνοδεύεται άψογα με κόκκινο κρασί, και λόγω της ποντιακής μας καταγωγής κόβουμε και λίγο σκορδάκι (αν δεν έχουμε ραντεβού)!
Καλή επιτυχία!