- Βράζουμε τις πένες για περίπου 7-10΄, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σχετικά ευρύχωρο και βαθύ βάζουμε λίγο λάδι και αφού έχουμε κόψει το κοτόπουλο σε πολύ μικρές μπουκίτσες το σοτάρουμε να πάρει λίγο χρώμα.
- Ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Μέτα από αυτό είναι η ώρα να ρίξουμε τις πιπεριές, ψιλοκομμένες και αυτές, τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά μας.
- Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε ουσιαστικά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο.
- Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά τις πένες και ανακατεύουμε. Δεν χρειάζεται να τις βάλουμε όλες εάν μας φαίνονται αρκετές.
- Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω φλούδες παρμεζάνας για διακόσμηση.
⇔
Συνοδεύεται εξαιρετικά με λευκό κρασί!
Καλή σας όρεξη!