- Όπως κάνουμε πάντα στα σαλιγκάρια, τα ταΐζουμε για 24 ώρες (τουλάχιστον) με ψωμί. Στη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε μαζί με το ψωμί να ρίξουμε και μπόλικο θυμάρι, αφού έτσι επιτάσσει η ποντιακή παράδοση. Αυτό (το τάισμα με ψωμί) γίνεται έτσι ώστε τα σαλιγκάρια να έχουν καλύτερη γεύση και να μην έχουν γεύση …σαλιγκαριού.
- Ξεχωρίζουμε τα ζωντανά από τα ψόφια, τοποθετούμε τα ζωντανά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15΄. Ύστερα τα σουρώνουμε.
- Κόβουμε το κρεμμύδι (όχι σε πολύ μικρά κομμάτια), το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσουν να ξανθαίνουν τα πρώτα κομμάτια ρίχνουμε και τα σαλιγκάρια.
- Τσιγαρίζουμε τα σαλιγκάρια μαζί με το κρεμμύδι για 2-3΄ και μετά προσθέτουμε ελάχιστο νερό (μισό ποτήρι), τις φρέσκες ντομάτες, μια κουταλιά του γλυκού τοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι μαύρο και καγιέν, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, τη ρίγανη και το δαφνόφυλλο. Συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και ρίχνουμε το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά και το λευκό κρασί.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 5΄ και είμαστε έτοιμοι.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr