- Με τα υλικά μας φτιάχνουμε ζύμη σχετικά μαλακή, να κολλάει στο χέρι. Την αφήνουμε περίπου μία ώρα σκεπασμένη για να φουσκώσει.
- Μόλις φουσκώσει, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, τα αλευρώνουμε και τα πλακουτσώνουμε, τα τεντώνουμε να ξεχειλώσουν σε στρόγγυλο σχήμα, βάζουμε τη γέμιση και τα κλείνουμε.
- Για τη γέμιση πατάτας ουσιαστικά φτιάχνουμε μια μικρή ποσότητα «γαβουρεμένα καρτόφια», δηλαδή βραστές πατάτες με τσιγαρισμένο κρεμμύδι και αλατοπίπερο. Αν τα θέλουμε με τυρί, απλώς θρυμματίζουμε όσο τυρί φέτα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στα περεσκία-τυροπιτάκια.
- Για το τηγάνισμα, ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τα τοποθετούμε λίγα-λίγα. Αν είναι με γέμιση, καθώς τα βάζουμε τα τραβάμε και λίγο από τις δύο άκρες για να γίνουν κάπως μακρόστενα.
⇔
Τα περεσκία μπορούν να τηγανιστούν και σκέτα χωρίς γέμιση, σε στιλ πίτας για γύρο, και αργότερα να φαγωθούν σκέτα ή με αλλαντικά.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr