- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1,5 λίτρο νερό προσθέτοντας 1,5 κ.γ. αλάτι.
- Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνουμε 2 κούπες καλαμποκίσιο αλεύρι, κατά προτίμηση φουρνιστό, και ανακατεύουμε με κρύο νερό μέχρι να γίνει αραιός χυλός.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το χυλό στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει ανακατεύοντας συνέχεια. Καίμε αγελαδινό βούτυρο σε ένα τηγάνι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Το χαβίτσ’ είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό.
Μπορεί να παρασκευαστεί και σε άλλες δύο παραλλαγές:
- Προσθέτοντας τσιργάνα (μικρά τεμάχια τσιγαρισμένου χοιρινού κρέατος με λίπος, κάτι σαν μπέικον) τα οποία ετοιμάζουμε από πριν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όσο είναι ακόμα στη φωτιά.
- Προσθέτοντας μικρούς κύβους κίτρινου ή αγελαδινού τυριού όσο η κατσαρόλα είναι ακόμα στη φωτιά και ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Η παραλλαγή αυτή λέγεται και τυροκλωστή επειδή το λιωμένο τυρί δημιουργεί εικόνα κλωστής.
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr